יום רביעי, 19 בדצמבר 2012

MyCloud Guide




כולם היום מדברים על עננים אבל לא על אלה שבשמיים, כל חברה בתחום המחשבים וההייטק צורכת או מייצרת שירותים שנגמרים במילה ענן שנהפכה בשנים האחרונות לפופולרית מאוד, בזכות העננים חברות לא צריכות להחזיק שרתים פיזיים והם יכולים לרכוש מחשבים וירטואלים על בסיס צורך ולפי עלות חודשית.

נושא העננים זה לא משהו חדש , חשבו עליו בשנת 1967, מהנדס מ IBM בשם  Gene Amdahl שפיתח את ארכיטקטורת ה Clustering , אבל מימוש Cluster באותה תקופה לא היה אפשרי לכל אחד, נדרשו משאבים רבים ועלויות כבדות, עכשיו אחרי 45 שנה אוטוטו 46 העולם נראה קצת אחרת הטכנולוגיה התקדמה מאוד והדולר נחלש מה שמאפשר לקנות חומרה טובה במחיר טוב ולנצל אותה במלואה בעזרת תוכנות מתוחכמות ומערכות Storage מתקדמות, בעקבות מהפכת הוירטואליזציה העסק הופך לזול וזמין.

Cluster

פעם כשדיברו על Cluster דיברו על סוג של מחשב על , מחשב שמחוברים אליו אלפי מחשבים שתופסים חדר ענק, אם תרשמו ב Google את המילה Cluster תבינו על מה אני מדבר, זה היה עסק מסורבל ויקר שמעטים מבינים בו אבל לאחר ש Linux נכנסה לשוק רשמית בשנת 1991,העסק התחיל לקבל תפנית והיום יש המון פתרונות מבוססי Linux ובחינם.

אז מה זה Cluster?

Cluster (אשכול) זה מספר מחשבים שנותנים שירותים ומתנהגים לפעמים כמחשב אחד,  החיבור בניהם מתבצע בעזרת רשת פנימית והרעיון שיש מחשב שמוגדר כ Master ושאר המחשבים מחוברים אליו כ Slaves , בעזרת שכבה וירטואלית שעוטפת את המחשבים ניתן לייצר כמות אינסופית של תחנות וירטואליות, כאשר רואים שאחד העבדים מתעייף מעבירים את התחנות הוירטואליות לעבד אחר או שמוסיפים עבד חדש.




הפתרונות בשוק מרובות, החברה הפופלרית ביותר בתעשייה היא VmWare שבהחלט פיתחו מערכת יפה, ניתן להוריד גרסה חינמית שאפשר להפעיל על שרת פיזי בודד, אם רוצים יותר ממחשב בודד צריכים לקנות רישיון ופה העסק קצת יקר, קיים פתרון נוסף שנקרא Proxmox שהרישיון שלו יותר גמיש ומאפשר לנו לחבר כמה עבדים שרוצים , התשלום עבור התמיכה בלבד.

נראה לי שחפרתי מספיק, קדימה לעבודה, דבר ראשון יש להיכנס לאתר של Proxmox ולהוריד את הגרסה האחרונה של המוצר Proxmox Ve, לצרוב על דיסק ולהכניס למחשב שאותו אנחנו רוצים להפוך ל Master של ה Cluster שלנו.


ההתקנה מאוד פשוטה, בסיום ההתקנה צריכים להגדיר את הרשת שלנו וזהו, עכשיו נתחיל להגדיר את ה Cluster, ניתן לנהל את ה Cluster דרך אתר מקומי או בעזרת SSH, יש פונקציות מסויימות שניתן לבצע רק דרך ה Console  כמו יצירת Cluster ,הוספת עבדים או מחיקת תחנות וירטואליות.

נכון שמדובר ב Master אבל הוא יכול להתנהג כעבד כמו שאר העבדים וניתן להתקין עליו תחנות וירטואליות למרות שזה לא כל כך מומלץ אחרי הכל הוא ה Master והוא המחשב שמתפעל לנו את כל ה Cluster לכן חשוב לשחרר ממנו משימות מיותרות אז כמו שאמרתי הדרך היחידה לעשות זאת היא דרך SSH.

#:pvecm create <cluster name>
מייצר Cluster על המחשב הנוכחי, מאותו רגע המחשב נהפך ל Master.

#:pvecm add <master address>
לאחר שהגדרנו את ה Master נבנה את העבדים, עושים את אותו תהליך ההתקנה כמו שעשינו עם ה Master רק שכאן אנחנו מצרפים את העבד ל Master.


אחרי שהגדרנו את המחשבים הפיזיים בעזרת ה SSH, מרבית העבודה שלנו תתמקד בממשק ה Web הנחמד שעשו לנו, שם נוכל לעקוב אחרי ה Cluster, לייצר מכונות וירטואליות חדשות , ליזום גיבויים, להעביר תחנות מעבד לעבד ע"פ מצב ה Cluster.


לפני שנעבור לשלב ההתקנות של המכונות הוירטואלית נושא אחסון המידע הוא קריטי וחיוני מאוד ל Cluster לכן צריך להתכונן בהתאם, לצורך הדוגמה יש ברשותי HD חיצוני שמכיל בתוכו כרטיס רשת של חברת WD משהו מאוד פשוט אבל מספיק טוב לדוגמה, לא חובה להשתמש ב Storage חיצוני ניתן להשתמש גם בכוננים שבמכונות הפיזיות.




ב Proxmox קיימות המון דרכים לחבר מערכות אחסון ל Cluster , ניתן להשתמש במערכות NFS, או ISCSI , אני אתמקד בהוספת Directory כ Storage בעזרת פרוטוקול CIFS, גם פה הדרך היחידה לבצע זאת היא דרך ה SSH, ניצור תיקייה חדשה בתיקיית ה Mnt ב Master ונעשה Mount.

#:mkdir /mnt/wdmybook
#:/mount //192.168.1.2/share -t cifs /mnt/wdmybook


בממשק ה Web יש ללכת לתגית Storage וללחוץ על Add -> Directory.



נכניס את הנתיב לתיקייה שעשינו Mount ונבחר איזה סוג של Content ה Storage מאחסן (דיסקים וירטואלים, ISO, גיבויים), אפשר לשלב כמה סוגים של Contents.


על מנת לבנות תחנות וירטואליות צריך קבצי ISO של מערכות ההפעלה, יש ללחוץ על המכונה הרצויה וללחוץ על אחד הכוננים, בתגית Content יש אפשרות להעלות את קבצי ISO לשטח האחסון.

יש 2 סוגי חשבונות במערכת, חשבון ה Root מבוסס על חשבון מסוג Linux PAM standard authentication שמנהל את ה Cluster , מוסיף משתמשים ועבדים למערכת, אבל הוא אינו יכול לגשת למכונות הוירטואליות יש לייצר משתמש חדש עם חשבון מסוג Proxmox VE authentication server ולהכניס לו שם משתמש וסיסמא, אפשר להגדיר גם את ההרשאות של המשתמש.

שלב התקנת המכונות הוירטואליות מאוד דומה לשאר המערכות שקיימות בשוק, בעצם מתחיל Wizard שבו מאפיינים את המכונה, מעבדים,כמות זכרון, כונן קשיח ורשת.

בחירת מערכת ההפעלה.



בחירת ה ISO של ההתקנה שמאוחסן בכונן החיצוני


פה הסיפור קצת מעניין לצורך הדוגמה השתמשתי ב Distribution נחמד של Linux בשם SliTaz, בעצם מדובר על מערכת Linux לכל דבר בגודל 35 Mb בלבד וממשק KDE.

נפח כונן הקשיח.




הגדרת זיכרון.



הגדרות רשת.



זהו, מה שנשאר זה להריץ את המכונה ויש לכם Cluster.




סיכום:

עננים משנים את התפיסה שהתרגלנו להכיר בעשור האחרון, זה תחום חדש שיביא לעולם הרבה חברות חדשות אבל יהרוג חברות ותיקות, כנראה שהעתיד שלנו יהיה בענן ולא יותר אצלנו בבית, בעזרת קווי אינטרנט מהירים והטכנולוגיה עולם המחשבים מתקרב לפריצת דרך רצינית ולמרות שכבר היום ניתן למצוא המון שירותים מבוססי ענן הפוטנציאל הוא אדיר ואנחנו רק בתחילתו של התהליך.

יש עננים?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה